WAT IS SMART DESIGN TO MARKET?

Smart Design to Market heeft als doelstelling een soepele instroom van designtalent op de arbeidsmarkt, als zelfstandig ondernemer óf als ondernemende werknemer.

Onder het motto Accelerate your career werken ontwerpers gericht aan een eigen startup of het vinden van een baan als ontwerper bij een bedrijf of organisatie.

HET TRAJECT

SDtM is een accelerator programma voor afgestudeerd designtalent (HBO en WO), met een focus op maatschappelijke relevantie, innovatie en ondernemerschap. 
Het bestaat uit een leer- en netwerktraject, aangeboden door de provincie Noord Brabant en bedrijven uit de Brainport-regio onder aanvoering van ASML. Om dit traject goed te benutten word je begeleid in vier processtappen: training, matching, proving en launching.

Voor meer informatie over de inhoud van dit traject download hier het infoblad. Of klik hier om je aan te melden voor de informatiebijeenkomst

WAT MAAKT ONS UNIEK?

SDtM is een unieke accelerator vanwege:

De design specialisatie: we richten ons uitsluitend op de ontwikkeling van jonge ontwerpers, zodat hen een optimaal effectief traject kan worden aangeboden.
De scholarships: geselecteerde ontwerpers blijven volledig eigenaar van hun concept; zij staan dus geen aandelen of financiële bijdrage af aan Smart Design to Market.
Het draagvlak van de maakindustrie: Het krachtige en betrokken netwerk van de maakindustrie is gebouwd op respect voor individuele 'makers' en denkt mee over eventuele technologische en productietechnische mogelijkheden.
De community: ontwerpers die het programma hebben doorlopen worden uitgenodigd voor het SDtM netwerk, waar ontwerpers en gevestigde bedrijven elkaar ook in de toekomst voor prototyping, opdrachten en banen kunnen vinden.

WAT VRAGEN WE VAN JOU?

Van de ontwerper wordt een professionele en gedreven houding verwacht, gericht op resultaat. Beschikbaarheid voor de opgegeven data is een belangrijk criterium (tenzij anders wordt overeengekomen).

Ontwerpers die een match met het bedrijfsleven accepteren, moeten rekening houden met een beschikbaarheid van 3-4 dagen per week. Ontwerpers kunnen in deze fase in aanmerking komen voor een toelage vanuit de gemeente of het bedrijfsleven, dit wordt op de eerst volgende informatiebijeenkomst van Smart Design to Market toegelicht.